Palacsinta édes bogyósgyümölcsökkel - August 2017
Hozzávalók 4
200 gramm liszt 200 gramm liszt
2 tojás
½ tasak tisztított borkő
100 ml tejszín
50 gramm cukor
Egy narancs leve és reszelt héja
200 gramm krémtúró
1/3 vaníliarúd kikapart velője
120 gramm felkockázott alma
30 gramm barnacukor
Kevés vaj a főzéshez
bogyósgyümölcsök
menta
A palacsinta elkészítése
Keverje finomra a lisztet, tisztított borkövet, tojást, tejszínt és a 20 gramm cukrot, majd a keverékből forró serpenyőben süssön 4 palacsintát. Keverje finomra a túrót, 30 gramm cukrot, a narancs levét és reszelt héját, valamint a vaníliarúdból kikapart velőt. Öntse a keveréket a palacsintákra, majd tekerje fel őket. Karamellizálja össze az almát a vanília velővel és a barnacukorral, öntse a karamellizált szószt a palacsintákra, majd díszitse az ételt bogyósgyümölcsökkel és mentával.
Tápérték
Energy | 510,2 kcal |
Carbohydrates | 52,6 g |
BE | 4,4 |
Protein | 15,2 g |
Fat | 26,1 g |
Potassium | 252,7 mg |
Phosphate | 218,2 mg |
Sodium | 71,2 mg |
Water | 139,5 ml |
A tápértékre vonatkozó összes információ adagonként értendő. Ez a teljes recept 1/4-ének felel meg.