A kéz tisztasága akár életet is menthet

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

A kéz tisztasága akár életet is menthet

Május 5., a Kézhigiénés Világnap

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére 2009 óta minden évben május 5-én tartják a Kézhigiénés világnapot, amelynek alkalmából a szakemberek egy kevés időt és energiát igénylő, ám annál fontosabb tevékenységre, a rendszeres és alapos kézmosásra és kézfertőtlenítésre hívják fel a figyelmet. Kezeink tisztán tartása mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, de nagymértékben hozzájárul saját és a környezetünkben lévők egészségéhez. Ne a kézmosáson és -fertőtlenítésen próbáljunk időt megtakarítani, hiszen amennyire egyszerű, annyira fontos higiéniai óvintézkedésekről van szó.

A kézhigiéné megőrzése a koronavírus-járvány időszakában még nagyobb hangsúlyt kapott, de nagyon fontos, hogy ne csupán pandémia idején, hanem mindig fordítsunk kellő figyelmet kezeink tisztaságára, a rajtuk akár rövid idő alatt is nagy számban megtelepedni képes kórokozók semlegesítésére.

Ne feledjük, hogy ami nekünk néhány másodperc, az az egészségünknek létfontosságú lehet.

Ismerd meg a helyes kézmosás lépéseit

Tökéletes első lépés a kézhigiéné tudatos megőrzése felé, ha elhatározzuk, hogy rendszeresen és alaposan fogunk kezet mosni. De vajon ismerjük a folyamat szakemberek által is elfogadott, helyes lépéseit? Az alábbi rövid, képes útmutatóval szeretnénk segítséget nyújtani. Fontos, hogy kézfertőtlenítés esetén is ezeket a lépéseket kövessük, víz helyett értelemszerűen kézfertőtlenítő használatával.

Nézd meg a helyes kézmosást az alábbi, angol nyelvű videóban is.

Please enable marketing cookies to enable Youtube Video

További hasznos információk

Leírás Dokumentum Link
Megoldások fertőzésmegelőzésre